Piškotki

www.prizma-les.si uporablja »piškotke« za izboljšanje uporabniške izkušnje za obiskovalce spletne strani. Piškoti nam ne omogočajo nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov. Če ne želite prejemati piškotov, lahko to možnost izklopite v svojem brskalniku. V primeru, da z namestitvijo piškotkov ne soglašate, vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani.

Kaj so piškotki?

Piškotki so orodje, ki jih spletni upravljavci uporabljajo za označevanje svojih gostov. Vedno ko obiščete takšno spletno mesto (takšna so praktično skoraj vsa spletna mesta), strežnik vašemu brskalniku ponudi piškotek za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve oziroma, da se vam ni potrebno vpisati vedno, ko obiščete spletno mesto.

Zakon o elektronskih komunikacijah  157. člen

(piškotki)

(1) Shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika, je dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka je dovoljeno tehnično shranjevanje podatkov ali dostop do njih izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

(3) Če je tehnično izvedljivo in učinkovito ter v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se šteje, da uporabnik lahko izrazi svojo privolitev iz prvega odstavka tega člena tudi z uporabo ustreznih nastavitev v brskalniku ali drugih aplikacijah. Privolitev uporabnika ali naročnika pomeni osebno privolitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(4) Kadar gre za kršitev pravil o obveščanju in privolitvi posameznika iz prvega odstavka tega člena ter hkrati za kršitev zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se uporabljajo določbe tega zakona.

(5) Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem določb tega člena opravlja informacijski pooblaščenec.

Preverite katere piškotke uporablja vaša spletna stran na povezavi www.cookie-checker.com/

Uporabljeni piškotki:

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
 _utma  Statistika ogledov spletne strani  2 leti  Google Analytics
 _utmb  Statistika ogledov spletne strani  30 minut  Google Analytics
 _utmc  Statistika ogledov spletne strani  Ob zaprtju brskalnika  Google Analytics
 _utmz  Statistika ogledov spletne strani  6 mesecev  Google Analytics

 

PIškotki, ki vzpostavijo “Sejo” (session) so potrebni za delovanje strani. Uporabljajo se izključno za vzpostavitev povezave in ne predstavljajo nobenih groženj zasebnosti uporabnikov.

Lastne nastavitve

Uporabniki lahko kadarkoli v svojem brskalniku pregledate in odstranite piškotke, ki so se namestili z obiskom na posamezne spletne strani. Podrobnosti in navodila si lahko preberete za brskalnik:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl
Mozila Firefox: http://support.mozilla.org/sl/kb/kako-zbrisati-piskote
Microsoft Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/sl-si/internet-explorer/ie10-win7-privacy-statement