Otroška igrala

Osrednja dejavnost podjetja PRIZMA LES je izdelava in montaža vseh vrst zunanjih otroških lesenih igral, ki so primerna tako za zasebne kot tudi za javne površine.

Želje in prostorske zmožnosti naših strank so različne, zato dopuščamo možnost izdelave igral in drugih izdelkov po naročilu, pri čemer skupaj s stranko najdemo najustreznejše rešitve.Tobogan mali in veliki
Na že obstoječih otroških igriščih nudimo servis igral in tekoče vzdrževanje le-teh. Za vse naše izdelke nudimo dostavo in montažo.

KONSTRUKCIJA IN MATERIALI

Konstrukcija igral je v osnovi izdelana iz masivnega lesa. Posamezni leseni deli so medsebojno spojeni s pomočjo vijakov ali drugih kovinskih zvez. Na samo konstrukcijo so pritrjeni, privijačeni ali kako drugače fiksirani ostali elementi igral (tobogan, gugalnica, plezalne vrvi…)
Najpogosteje za konstrukcijo igral uporabljamo les smreke, ki ga globinsko impregniramo z ECO impregnacijo, kar podaljša življenjsko dobo lesa.
Na željo stranke lahko les še dodatno zaščitimo z barvanjem, kar poveča tudi estetski učinek.
Pri uporabi drugih drevesnih vrst, kot so macesen, akacija ali hrast, les površinsko zaščitimo s premazi in mu tako ohranimo naraven videz in teksturo.

  • Uporabljeni kovinski deli (vijaki, verige…) so pocinkani ali inox in ne vsebujejo toksičnih elementov.
  • Umetne mase (tobogani, gugalne plošče, plezalne vrvi,…) so proizvedene v skladu s standardi za umetne mase.
  • Igrala ne vsebujejo človeku in naravi nevarnih snovi, vsi vgrajeni materiali so skladni z evropskimi smernicami oz. direktivo 79/769/EEC.
MONTAŽA IGRAL IN OPREME

Montaža igral in opreme se vrši na sami lokaciji in jo kot dobavitelj oziroma proizvajalec strokovno opravimo, pri čemer dosledno sledimo zahtevam standardov. Predpriprava posameznih sklopov za montažo se izvede v delavnici, zato je montaža hitra in čista.

Igrala so zaradi svoje konstrukcijske izvedbe dokaj stabilna, vseeno pa jih je potrebno iz varnostnih razlogov na določenih mestih sidrati v podlago (izpuljenje iz podlage oz. prevrnitev). Dodatno se v podlago sidrajo tudi ostali elementi igral, kot so tobogani, plezalne mreže itd.

izvedba_temelja

Kovinska podnožja, v katera so vpete noge igral, so zabetonirana v temelj, kateri je izdelan pod nivojem površine za ublažitev padca. S tem se izognemo morebitnim poškodbam, ki bi nastale ob padcu in stiku z njim. Del kovinskih podnožij, kjer so vpete noge igral je dvignjen od tal, s čimer preprečimo zastajanje meteornih voda in tako lesu podaljšamo življenjsko dobo. Podnožja so lahko pocinkana ali izdelana iz INOX pločevine.